zondag 9 januari 2011

week 2

Ondertussen heeft de tweede week van januari zich alweer aangemeld en een nieuwe week is een nieuwe weekmenu.
 • zaterdag 08/01 : makkelijk, uit eten : Wok (nog een laat nieuwjaarsetentje)
 • zondag 09/01 : scampi met tomaten en fetakaas, dit komt uit één of ander WW kookboek en het is lekker, makkelijk te maken en 't is eens iets anders dan de scampi diabolique die ik meestal klaarmaak
 • maandag 10/01 : normaal gezien ben ik maandag thuis, maar ik begin het werkjaar met een driedaagse opleiding, en de eerste twee dagen zijn vandaag en morgen, dus de vrije dag van vandaag wordt verplaatst naar woensdag.  De menu voor maandag en dinsdag wordt dan best iets wat op zondag reeds kan voorbereid worden en dit is zeker het geval voor wortelstoemp met spekblokjes en gehaktbrood.
 • dinsdag 11/01 : vis met wintergroenten en garnaaltjes en aardappelen, dit komt uit het hierboven reeds genoemde kookboek.  Ik zal dit al voor een stuk moeten klaarmaken op maandagavond, want ik kom dinsdag ten vroegste rond 17u45 thuis en ik moet dan al weg tegen 18u30, want dinsdag is Leuvens Stiksel dag !
 • woendag 12/01 : kip met gestoofde champignons, rauwkost en (heel) waarschijnlijk rijst
 • donderdag 13/01 : labbonen met erwtjes in melksaus met een hamburger en aardappelen
 • vrijdag 14/01 : vrijdag is al jaaaaren spaghetti dag, maar het zou kunnen dat het chili con carne wordt, de ingrediënten (gehakt, bonen, tomaten, piment...) heb ik meestal wel in huis, dus het zal een keuze worden tussen deze twee.
Ziezo, dat hebben we weer gefikst, alle boodschappen zijn ook al gedaan, alles zit in de frigo, de diepvriezer en/of de kast.

5 opmerkingen:

 1. Luce, schattebout, uw links naar de recepten marcheren niet, en ik ben zooooo nieuwsgierig naar dat recept van die scampi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Zou moeten marcheren, weet je, ik heb er zowaar koppijn van gekregen, dat ding (=blog) doet niet altijd wat ik vraag, zelfs niet als ik lief aandring...ne mens zou van minder zot worden... ,-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is zo met blogs, zelfs als je er eens heel lief naar kijkt, willen ze nóg niet altijd doen wat je graag wilt. 't Is triestig. Maar 't is toch goedgekomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de scampi, awel, de volgende keer zeker wat meer power indoen, ik vond ze een beetje flauw, 'k had nochtans enkele keren geproefd en tja, ik hou er niet zo van om peper en toestanden bij te doen als alles al op mijn bord ligt...maar buiten dit waren ze wel lekker, die fetakaas geeft toch een apart tintje... zeker voor herhaling vatbaar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh? het leek me toch al wat met dat pepertje en piment :-) ik zal het onthouden, lijkt me wel iets om eens te maken voor Nic en Milan en mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen