naaidingen

Handig lijstje

Voor wie er iets aan heeft.

************************************************************************
Tipi


een project van vorig jaar

Mijn eerste wapenfeit in de rubriek naaidingen enzo dateert van gisteren.  Nu ja, wapenfeit, een kleine schermutseling zal al wel goed zijn.
Wij gingen op babyvisite bij 'Lena' en daarvoor maakte ik een labeldoekje, dit werd in een pampertaart met pop afgeleverd.************************************************************************
maandag 04 januari 2011

 10 projecten in 2011
Dit hier trok mijn aandacht en hier wil ik wel aan meedoen.  Deadlines, dat moet ik hebben, dus een lijstje van 10 dingen die ik zeker wil maken in de loop van 2011, dat zou mij toch moeten lukken...Ik weet nog niet met wat ik zal beginnen, we zien wel, dus hier mijn goede voornemens :

Mijn dieetpapieren terug bovenhalen en weeral maar eens beginnen...
Recht evenredig met dit dieet…de moed blijven vinden om twee keer per week te gaan fitnessen, vooral wetend dat ik helemaal niet sportief ben (diegenen die mij kennen zullen dit zeker beamen), nooit geweest en ik zal het nooit echt worden, maar ik doe mijn best.

Als ik al de 'projecten' wil maken die opgeslagen zitten in mijn computer moet ik dringend met pensioen en hopen dat ik honderd word...ik begin alvast met een lijstje, een echt lijstje met knutselprojecten
 1. Poppenkleertjes, voor de paar poppen die hier nog ergens op zolder eenzaam liggen te wezen en voor de pop van het zusje van het petekindje van mijn dochter.
 2. Ik draag bijna altijd een lange broek, maar vind een rok wel leuk dus : een rok, voor mij, maar dat kan pas als het dieet  terug vruchten  heeft afgeworpen … en anders zal het een rok met een rekbare tailleband worden.
 3. Mijn stoffen-magneten alfabet, dat niet verder is geraakt dat de voornaam van, weeral, het zusje van het petekindje van mijn dochter.
 4. Diverse mandjes en ritszakjes.
 5. Ik heb redelijk wat sokkenwol liggen, want sokken breien doe ik graag, maar ik moet er voor zorgen dat er zich geen ‘tweede sok syndroom’ ;-) voordoet in dit huis en dat wil wel eens het geval zijn  (Second Sock Syndrome is wanneer je het niet voor elkaar krijgt om ook de tweede sok af te breien).
 6. Een draad-opvang-ding, (in plaats van een plastieken bakje) lijkt me handig om in de buurt van de naaimachine en/of overlock te hebben , in de tutorial die ik gevonden heb is het ‘bakje’ gecombineerd met een speldenkussen, maar ik zou het zo maken dat het bakje, met een stuk stof onder de machine vastzit en langs de tafel hangt.
 7. Ik heb verschillende filmkes op youtube gevonden hoe je cadeaus leuk inpakt, met papier maar ook met stof (=wrapagami), het ziet er geweldig uit.  Ik ga proberen mijn volgende kerst- en/of andere cadeaus eens anders in te pakken.
 8. Een poppyhat    of muts wil ik ook graag breien, het patroontje heb ik, maar ik begrijp niet altijd de breitermen, dus af en toe probleem...
 9. Ik heb er ééntje staan in de keuken, ééntje in de badkamer, ééntje op het werk, ééntje naast de computer, eigenlijk komt dan een “zakdoekskesdoos” wel van pas en samen hiermee zo’n leuk zakje om een pakje papieren zakdoekjes in te steken.
 10. En last but not least, een flessendrager… ik las op de blog van So-filles dat zij dat gemaakt had als kerstcadeau voor de mannen van de familie en omdat het toch al niet zo makkelijk is om iets voor ‘mannen’ te vinden, is dit wel leuk. Patroontje is er, ik heb het doorgenomen en het lijkt niet zo moeilijk, dus dit zal het ook moeten worden dit jaar.

  Zaterdag gaan we nog op babybezoek, ik wil nog een labeldoekje maken en dan een luiertaart.  Ik zal dit officieus aan mijn lijstje toevoegen.
  Ik weet zeker dat er in de loop van het jaar nog vele andere dingen zullen zijn die ik wil maken, maar bij gebrek aan tijd hoop ik dat ik dit alles tot een goed einde breng (al dan niet in deze volgorde) en dit met een zekere regelmaat, want ik ben iemand die vaak uitstelt en dan tegen een deadline vanalles moet klaarkrijgen…en wonder boven wonder hier dan ook nog ne keer (meestal) heel goed in slaag…;-)