zondag 23 januari 2011

week 4

een nieuwe week, de vierde alweer
  • zaterdag 22/01: is al achter de rug, wat stond er op het menu: een varkenslapje met snijboontjes in melksaus en aardappelen.  De snijbonen kwamen vers gekocht uit de diepvriezer...ze doen mij wel denken aan de tijd dat er bij ons thuis een groentenhof was waar mijne papa uuuuuuren in spendeerde, en heel veel groenten zelf verbouwde, ja ook snijbonen, het leuke was: als al de bonen geplukt waren dan werden ze met een speciaal machientje in stukjes gemalen, als ik daaraan terugdenk, hoeveel keer de bonen in 't machien moesten gestoken worden, de grote in het grote gat, de kleinere in het kleinste en dan maar draaien...ne mens zou er nostalgisch van worden...
  • zondag 23/01: lekker makkelijk vandaag, deze middag een beetje (zelfgemaakte) groentensoep en vanavond lekker gaan uiteten om de verjaardag van een schoonbroer te vieren
  • maandag 24/01: kip met gember, vorige week heb ik gember gekocht, maar niet gebruikt, dus zal dat voor vandaag zijn.  Het is een recept dat ik vond op Solo kitchen, 't ziet er makkelijk uit en lekker.
  • dinsdag 25/01: ik heb nog een nieuwsjaarsparty op 't werk: speech (!),cocktails, walking diner, dansfeest... maar 't zal niet tot in de late uurtjes duren, want de boite gaat dicht om 22u en 's anderdaags is't wel gewoon werkendag.  Voor Yves zal het een restjesmaaltijd worden, gelukkig is hij iemand die alles eet en ook zelden of nooit commentaar heeft op hetgeen hij krijgt voorgeschoteld, behalve dat het lekker is en dat 'we' dat weer goed gedaan hebben
  • woensdag 26/01: bloemkool met piccalilysaus, hier moet niet veel commentaar bij, simpel en ne keer iets anders
  • donderdag 27/01: 's middag hebben we nog het nieuwjaarsetentje met onze groep op 't werk, 's avond voorzien we dan misschien best iets lichts, witlof met vis en aardappelen
  • vrijdag 28/01: op aanvraag macaroni i.p.v. spaghetti, snel klaar
Boodschappen moeten nog gedaan worden, maar ik ben morgen thuis (ja, weeral, mijne vrije maandag remember) dus na de fitness (waar ik al om 8u aan begin) heb ik nog de hele dag om te zorgen dat alles in huis zal zijn voor de dagelijkse maaltijden.

2 opmerkingen:

  1. Awel dat recept met die bloemkool en picalilly saus dat wil ik nu wel eens. Wij kennen alleen frietjes met cortelet en daar pickes saus bij.
    Het klinkt lekker en m'n man is gek van pickles.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en, hoe is de nieuwjaarsparty afgelopen? :-)
    lekker lijstje...

    BeantwoordenVerwijderen