zaterdag 3 september 2011

Dat is nu mijn dochter se ...!!!

Duo wil met geit de wereld rond - za 03/09/2011 (Nieuwsblad)

LEUVEN - Met een uitgebouwd 2PK'tje, dat ze Debbie doopten, trekken Leen Van Hemel (27) en Jeroen De Baets (31) uit Kessel-Lo eind september voor twee jaar de wijde wereld in. 'In onze vriendenkring begon iedereen aan kinderen. Wij schaften ons Debbie aan.

Het idee om een grote reis te maken, had het koppel al van zo lang ze samen zijn, nu bijna tien jaar. 'Verschillende ideeën zijn de revue gepasseerd. We waren bang dat er niets van terecht zou komen na al die jaren. Ons geduld raakte op. Daarom beslisten we vorig jaar om de knoop door te hakken', zegt Leen. Samen met Jeroen kocht ze twee geitjes die ze ombouwden tot een en Debbie doopten. 'In onze vriendenkring is iedereen met kinderen bezig. Met deze reis voor de boeg zijn kinderen voor ons nog even niet aan de orde. Maar met Debbie kunnen we nu ook meepraten met zinnen als 'ze drinkt goed' of 'ze is flink geweest'. Het begint zo'n eigen leven te leiden', zegt Leen lachend.

Eind september vertrekt het koppel met hun blauw-wit autootje op reis. Op welk continent ze uitkomen, is voorlopig nog een raadsel. 'Enkel de overzetboot naar Marokko is geregeld. Vandaar zijn we van plan naar het zuiden te trekken. Maar wat we daarna doen, laten we aan het toeval over. We maken niet te veel plannen, dan kan er niet veel mislopen', zegt Leen.

De eerste, min of meer geplande, etappe van de reis gaat van Marokko tot Benin, een tocht die vaak wordt afgelegd door goed uitgebouwde jeeps. Toch doen de Leuvenaars het met hun charmant 2PK'tje. 'Een geit heeft een goede vering én kan gemakkelijk hersteld worden, in tegenstelling tot auto's met veel elektronica. Bovendien verbruikt zo'n geitje heel weinig. Maar het allerbelangrijkste om voor dit soort wagen te kiezen, is het avontuur. De reis moet niet te evident worden', stelt Leen. 'We weten niet waar Debbie haar laatste druppeltje naft door de motor zal spuwen. Ik denk eigenlijk niet dat ze de hele reis zal overleven, al beweert Jeroen stellig van wel.'

De geit werd door Jeroen niet alleen als een grote 3Dpuzzel uit twee andere geitjes gemonteerd, hij installeerde er ook kastjes in en een uitklapbaar tafeltje. In uiterste nood kunnen de twee zelfs in het kleine autootje slapen. 'Als er geen hotels zijn en we kunnen met onze tent nergens terecht, kunnen we een houten plank in de auto openklappen om onze slaapmatjes op te leggen. Maar dat is enkel in noodgevallen, want de ruimte is érg klein', zegt Leen.

Isabel Van Tendeloo

5 opmerkingen:

  1. Je dochter in de krant... Leuk! Die blauw/witte geit is wel super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap dat ze zo 'n avontuur aandurven! Zal veel verhalen en anekdotes opleveren!

    BeantwoordenVerwijderen