dinsdag 1 februari 2011

Tipi

Ik heb vroeger nooit foto's gemaakt van hetgeen ik genaaid had.  De eerste foto's van mijn naaiperikelen dateren nog maar van vorig jaar, 't is ook maar sinds vorig jaar dat ik mijn 'naai' hobby weer een beetje ben herbegonnen.  Ik ben beginnen surfen op zoek naar 'ik-weet-niet-meer-wat' en ben zo bij verschillende blogs terechtgekomen.  Op één van die blogs werd het idee geopperd om een 'naaiclubke' op te richten in Leuven.  Zo ben ik dan bij het Leuvens Stiksel terechtgekomen en werd mijn oude naaimachine onder het stof uitgehaald en in ere hersteld.
Eén van de eerste 'grote' projecten was een 'tipi', een indianentent. 
Eén zinneke in de blog,  waar ik dit vond heeft zo'n beetje de aanzet gegeven om hieraan te beginnen ;-) :
They are fabulous gifts and just think of how you will look when you come in carrying a giant present that will be the hit of the pary.  Yeah, you are just that cool ...
't Was in elk geval een leuk cadeautje om te geven en ook om te maken en ik hoop dat het achterneefje er veel plezier aan had en nog aan heeft. Voor boven op de palen had ik ook vlaggetjes genaaid, maar daar ben ik vergeten een foto van te maken.


Van mijn dochter kreeg ik de (terechte !???) opmerking dat de tegels toen dringend moesten geschuurd worden, wat inmiddels gebeurde en wat één van de volgende weken (als het vééééééél minder koud is) opnieuw zal moeten gebeuren.

4 opmerkingen:

 1. Mij waren die tegels niet eens opgevallen ik keek alleen in bewondering naar de Tipi :)Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, zo'n tipi! Die zou ik graag ook willen maken voor deze zomer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat staat dus ook al heel lang om mijn to-do-lijstje. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je dit wil maken, neem dan wel stof dat in twee richtingen kan, met die huisjes-stof gaat dat dus niet en dan wordt het wel een beetje kostelijker dan met uni-stof.

  BeantwoordenVerwijderen