donderdag 4 augustus 2011

Bediende werkt tot 4 augustus voor Belgische staat

Bediende werkt tot 4 augustus voor Belgische staat
3 augustus, 22:35
Belgische bedienden worden het meest belast van alle bedienden binnen de Europese Unie. De dag waarop de gemiddelde Belgische bediende niet langer belastingen betaalt en dus voor eigen rekening begint te werken, valt dit jaar op 4 augustus.
De Tax Freedom Day voor bedienden in ons land komt een dag later dan vorig jaar (3 augustus). Voor Cypriotische bedienden valt Tax Freedom Day het vroegst, namelijk op 13 maart. Dat blijkt uit een studie van het Institut Économique Molinari op basis van berekeningen van consultancybedrijf Ernst & Young.
Uit de studie blijkt dat voor iedere euro die een Belgische bediende betaald krijgt, zijn bedrijf 1,43 euro aan de staat moet geven. "Om competitief te blijven moet België kiezen: ofwel de bedienden minder betalen, ofwel minder aan de regering geven", oordeelt het Institut Molinari in Parijs.
In juni dit jaar berekende consultancybedrijf PwC Tax Freedom Day voor de gemiddelde Belg op 10 juni. Voor de gemiddelde Belgische bediende valt die dag dus echter twee maanden later.

Bron: vandaag.be woensdag 03 augustus 2011 Bron: express.be donderdag 04 augustus 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten