zondag 20 februari 2011

week 8 (amaai da jaar gaat nogal vooruit)

Allé, daar zijn we weer, een nieuwe week, een nieuw menu want als er één ding is dat moet : ne mens moet eten, alhoewel niet eten ook leuke resultaten kan hebben.  Ik heb vorige week 2 dagen niet gegeten (ik zat thuis met (buik)griep en dit is natuurlijk bevorderlijk voor de vriendelijkheid van mijn weegschaal...ik ben ondertussen wel zo goed als helemaal genezen, dus heeft mijn eetpatroon zich ook weer volledig hersteld ;-)   maar mijn weegschaal was gisteren nog altijd de vriendelijkheid zelve... yes...

Maar nu weer serieus:
zaterdag 19/02: de spaghettisaus die voor gisteren bedoeld was, zat nog in de diepvriezer, dus werd dit ontdooid, ne pot rode bonen bijgekapt, wat chilipoeder en we hebben dit opgegeten als Chili con carne met pasta.  't Moest bijna koud gegeten worden, want door één of ander (mij onbekend) maneuver had ik het kinderslot van de kookplaat geactiveerd ...'t heeft toch effe geduurd vooraleer ik weer gevonden had hoe dit te deactiveren.  Eigenlijk niet moeilijk, op dezelfde manier als het activeren, alleen wist ik dus niet hoe ik dit gedaan had (nu dus wel hé)
zondag 20/02: gaan we nog eens de vistoer op, deze keer met een zuiderse groentenmengeling en couscous.
Dit hebben we ondertussen al achter de kiezen en 'is goed bevonden.
maandag 21/02: normaal ben ik vandaag thuis, maar door vorige week ziek te zijn geweest, is heel mijn planning op 't werk in chaos veranderd, vandaar dat ik een efforreke doe en ga werken.  Het eten vanavond zal dan ook simpel en snel klaar moeten zijn, bloemkool bijvoorbeeld, met witte saus en een stukje varken
dinsdag 22/02: labboontjes in witte saus met een ander stukje varken... en ja weeral witte of melksaus, ik maak maandag gewoon dubbele portie en dan kan een deel hiervan dienen voor vandaag.  't Moet niet ingewikkeld zijn.
woensdag 23/02: er staat nog een (reeds een paar keer verplaatste) late nieuwjaarslunch op de agenda, zou ik dan voor Yves nog eens 'restjes' uit de diepvriezer toveren???  Er zit zeker nog wel een potje met parika, champignons en wie-weet-wat-nog te wachten op consumptie.
donderdag 24/02: vol-au-vent (ook maar uit de diepvriezer te pakken) met rauwkost en gebakken aardappeltjes
vrijdag 25/02: nog geen idee, misschien maar weer spaghetti, of begint dat afgezaagd en saai en eentonig te worden (voor ons eigenlijk niet, zelfs niet na al die jaren...), lekker, snel klaar om dan rustig aan het weekend te kunnen beginnen.

1 opmerking:

  1. Hmm, spaghetti gaat er bij mij ook altijd in! Die pizzadeeg van Maizena om zelf te maken (lees: water bij doen en mengen) is ook makkelijk. En dan beleggen met wat er in huis is. Hier meestal bliktonijn, ui, auberginepuree (Aldi)ipv tomatenpuree, anananas, spekjes, salami enz.

    BeantwoordenVerwijderen